На Херсонщині із роботодавців вдалося стягнути лише 13% заборгованої зарплати

На Херсонщині із роботодавців вдалося стягнути лише 13% заборгованої зарплати

Укрінформ
На Херсонщині з роботодавців, які мають борги із зарплати, протягом січня - липня 2018 року вдалося примусово стягнути для погашення заборгованості лише 13% від її загальної суми у розпочатих виконавчих провадженнях.

Про це поінформував у п'ятницю на прес-конференції в Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області заступник начальника Головного територіального управління з питань державної виконавчої служби - начальник Управління державної виконавчої служби Головного теруправління юстиції в області Ярослав Тюпляєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується стягнення заборгованості із зарплати та інших виплат, пов'язаних з трудовими правовідносинами. Станом на 1 серпня поточного року перебувало на виконанні (в обласній юстиції - ред.) 409 таких виконавчих проваджень на суму майже 12 млн гривень. Завершено 106 проваджень на суму 2,8 млн гривень, фактично виконано 71 провадження на загальну суму 1,3 млн гривень. А всього стягнуто за 7 місяців 2018 року (для погашення заборгованості із зарплати - ред.) 1,6 млн гривень", - розповів Тюпляєв.

Читайте також: Шахтарям мають виплатити зарплатні борги до 26 серпня

Як було зазначено на прес-конференції, у числі найбільших на Херсонщині боржників із зарплати перебувають підприємства, що вже тривалий час не працюють. А відтак, можливості стягнути з них наявну заборгованість з зарплати досить малі. Проте робота у цьому напрямку ведеться, і борги потроху виплачуються, заявив на прес-конференції начальник Головного територіального управління юстиції в області Костянтин Хутковський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-