У липні інфляція уповільнилась до 8,9% у річному вимірі - НБУ

У липні інфляція уповільнилась до 8,9% у річному вимірі - НБУ

Укрінформ
Споживча інфляція у липні 2018 року уповільнилась до 8,9% у річному вимірі порівняно з 9,9% у червні.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

«У липні 2018 року тривало уповільнення споживчої інфляції - до 8,9% у річному вимірі (порівняно з 9,9% у червні). У місячному вимірі ціни знизилися на 0,7%», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що подальше зниження інфляції в річному вимірі було очікуваним. Насамперед цьому сприяло уповільнення зростання цін на продукти харчування завдяки відчутному розширенню їх пропозиції. Крім того, менш суттєво зросли ціни на окремі непродовольчі товари у результаті зміцнення курсу гривні до валют країн - торговельних партнерів у попередні місяці, що, зокрема, було зумовлено жорсткою монетарною політикою Національного банку.

Читайте також: У Раді пропонують законодавчо закріпити зростання ВВП на рівні 7% до 2030 року

У Нацбанку зазначають, що, попри послаблення тиску з боку цін на продукти харчування та окремі непродовольчі товари, фундаментальний інфляційний тиск залишається високим на тлі стійкого споживчого попиту. Водночас монетарні умови є достатньо жорсткими, щоб забезпечити збереження динаміки споживчої інфляції відповідно до прогнозу Національного банку (8,9% р/р на кінець 2018 року) та її повернення в цільовий діапазон у IV кварталі 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-