Шахтарям мають виплатити зарплатні борги до 26 серпня

Шахтарям мають виплатити зарплатні борги до 26 серпня

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості має до 26 серпня виплатити всі зарплатні борги шахтарям.

Про це написав у Facebook віце-прем'єр міністр Володимир Кістіон.

“Ситуація непроста, перед Ігорем Насаликом (міністр Міненерговугілля - ред.) стоїть завдання - до 26 серпня виплатити всі зарплатні борги шахтарям”, - написав Кістіон.

Він також зазначив: “Міненерговугілля має результативніше працювати над реформою вугільної галузі, запустити врешті-решт роботу Національноі вугільної компанії. Бо працювати постійно в пожежному режимі неможливо. Потрібно вже перейти до конкретних кроків, які забезпечать країні необхідні обсяги вугілля та впевненість шахтарям у завтрашньому дні!”.

Читайте також: Шахтарям Львіввугілля виплатили 70% зарплати за червень

Кістіон також поінформував, що наразі розробляється план виконання Закону України щодо фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі №8362.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи результати урядової наради за участі керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Міністерства фінансів, зазначив, що до 1 вересня Міненерговугілля і особисто міністр (Ігор Насалик) мають сконцентруватися на пошуку фінансових ресурсів для збільшення добичі і забезпечення ритмічної роботи галузі. Він також нагадав, що тиждень тому поставив конкретне завдання - представити план першочергових дій по виведенню вугледобування із кризи.

20 червня на засіданні уряду Гройсман доручив профільним відомствам напрацювати рішення щодо погашення заборгованості з  виплати зарплати шахтарям, а також повідомив, що ініціюватиме перевірку всієї державної вугільної галузі.

Закон №8362  "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі" за основу та в цілому з техніко-юридичними поправками Верховна Рада ухвалила 13 липня. Закон було розроблено з метою підтримки вугільної промисловості України до моменту завершення процесу її реформування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-