Поліпшити зайнятість населення: Мінсоцполітики готує зміни

Поліпшити зайнятість населення: Мінсоцполітики готує зміни

Укрінформ
Міністерство соціальної політики готує законодавчі пропозиції, котрі сприятимуть продуктивній зайнятості населення.

Про це повідомили Укрінформу в Мінсоцполітики у відповідь на інформаційний запит.

«З метою сприяння продуктивній зайнятості в Мінсоцполітики триває робота над підготовкою відповідних законодавчих пропозицій», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначили у відомстві, в рамках законодавчих ініціатив планується розвинути механізми, що забезпечуватимуть мобільність, гнучкість та захищеність на ринку праці; впровадити нові активні заходи на ринку праці, спрямовані на задоволення потреб роботодавців та працівників; створити умови для зацікавленості роботодавців у збереженні та створенні робочих місць; впровадити принципи системи навчання впродовж життя та зменшити обсяги неформальної зайнятості та безробіття.

Окрім того, серед пріоритетних напрямків Мінсоцполітики і розширення масштабів навчання та перепідготовки кадрів, стимулювання внутрішньої міграції, трудової інклюзії великих груп населення, що не залучені до ринку праці, але не мають статус безробітних.

Читайте також: Після перевірок на Херсонщині виплатили 2,6 мільйона заборгованої зарплати

Як пояснюють у відомстві, трудова міграція в Україні обумовлюється поєднанням «зовнішніх чинників з боку країн-реципієнтів та внутрішніх чинників соціально-економічного розвитку України». 

Зокрема, серед зовнішніх чинників  трудової міграції громадян України у Мінсоцполітики виокремлюють привабливий і місткий ринок праці розвинутих країн, з вищим, ніж у середньому по Україні, рівнем заробітної плати, а внутрішніх - незадоволений попит на робочу силу всередині країни та низький рівень заробітної плати на національному ринку праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-