Рубль упав до дворічного мінімуму на тлі нових санкцій США

Рубль упав до дворічного мінімуму на тлі нових санкцій США

Укрінформ
Російський фондовий ринок і національна валюта рубль показали значне падіння після того, як стало відомо про нові санкції США проти Росії, запроваджувані через отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.

Про це повідомляє ВВС.

"За результатами першої хвилини торгів курс долара склав 66,29 рублі (+71 копійка до вчорашнього рівня). Востаннє такі показники спостерігалися в листопаді 2016 року", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначається, євро виріс до 76,8 рублів (+65 копійок).

Загалом же з початку тижня рубль упав на 4,4%.

Зниження показав і російський ринок акцій. Індекcи МосБіржі і РТС усього за хвилину торгів просіли на 0,3 - 1,8%. 

Серед лідерів падіння - акції "Аерофлоту" (-8%). Ціна паперів опустилася до рівня осені 2016 року. В окремі моменти їх вартість знижувалася до рівня початку кризового 2008 року.

Фахівці пов'язують падіння із новим пакетом санкцій США проти Росії, анонсованим напередодні ввечері. Перша хвиля санкцій почне діяти 22 серпня. Серед іншого США припинять видавати ліцензії на експорт у Росію товарів, що стосуються національної безпеки. Ці санкції частково перетинаються з тими, що вже діють - наприклад, пов'язаними із експортом зброї. 

Крім того, у цю категорію товарів входить різноманітне електричне обладнання та його компоненти, а також устаткування для тестування та калібрування бортових систем деяких літаків.

Читайте також: Акції Аерофлоту впали на 8% через можливі санкції США

У Держдепартаменті США заявили, що причиною запровадження санкцій є отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки Юлії нервово-паралітичною речовиною у британському місті Солсбері. 

У Росії назвали дії США "драконівськими", а звинувачення - надуманими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-