Укрнафта сплатила цьогоріч 8,5 мільярда податків

Укрнафта сплатила цьогоріч 8,5 мільярда податків

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" за сім місяців 2018 року сплатило податків на суму майже 8,5 мільярда гривень, у тому числі 784,9 мільйона гривень у рахунок погашення простроченого податкового боргу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"ПАТ «Укрнафта», що входить до п'ятірки найбільших платників податків України, за січень-липень 2018 року сплатило податків на суму майже 8,5 млрд грн, в тому числі 784,9 млн грн у рахунок погашення простроченого податкового боргу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що компанія продовжує виплачувати податковий борг на регулярній основі одночасно з виконанням усіх поточних податкових зобов'язань. Консервативний план «Укрнафти» передбачає повернення 1,2 млрд грн боргу в 2018 році. 

За оцінкою компанії, станом на 30 червня 2018 року розмір простроченого боргу Укрнафти становив 11,05 млрд грн, зменшившись від початку року. Цей показник включає прострочену заборгованість самої компанії та її структурних підрозділів. 

У компанії нагадують, що ризиками для погашення податкового боргу залишаються спроби блокування спецдозволів з боку регуляторних органів, а також проблеми в системі державних аукціонів з продажу нафти, через які Укрнафта реалізує нафту та конденсат. Зокрема, від початку року із 14 аукціонів такими, що відбулися, визнано лише сім.

Читайте також: Цьогоріч група Нафтогаз сплатила до бюджету 78 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, НАК «Нафтогаз України» належить 50% + 1 акція Укрнафти. Компанії, що входять у сферу впливу групи «Приват» Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% (13,6% - компанії Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, 12,9% - Bordo Management Limited, 9,9% - інші акціонери). З 2003 року операційне управління Укрнафтою здійснює група «Приват».

9 серпня нинішнього року НАК "Нафтогаз України" повідомила, що за сім місяців 2018 року разом з дочірніми підприємствами сплатила до державного бюджету 78,1 мільярда гривень податків та дивідендів. До групи Нафтогаз, входить, зокрема, й ПАТ "Укрнафта".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-