Акції Аерофлоту впали на 8% через можливі санкції США

Акції Аерофлоту впали на 8% через можливі санкції США

Укрінформ
Цінні папери авіакомпанії «Аерофлот» в перші хвилини після відкриття торгів на Московській біржі подешевшали на 8%, до 103 рублів за акцію.

Про це повідомляє Meduza.

Котирування акцій російського авіаперевізника знижуються після того, як Держдепартамент США оголосив про плани ввести нові санкції відносно Росії через отруєння Скрипалів. Передбачається, що санкції, в числі іншого, можуть включати в себе заборону на польоти в США «Аерофлоту».

Через очікувані нові санкції США продовжує знижуватися і курс російського рубля. Курс долара США вранці 9 серпня на Московській біржі перевищив відмітку в 66 рублів, вперше з середини листопада 2017 року. Станом на 10:07 мск, американська валюта торгувалася по 66,56 рубля, подорожчавши в порівнянні із закриттям торгів більш ніж на 1 рубль.

Також більш ніж на 1 рубль виріс курс єдиної європейської валюти. Євро на біржі в перші хвилини торгів коштував 77,26 рубля, подолавши позначку 77 рублів вперше з середини квітня.

Читайте також: Перший локомотив General Electric вирушає до України

Держдепартамент США 8 серпня оголосив про введення нових санкцій щодо Росії. Обмежувальні заходи набудуть чинності 22 серпня. Які саме санкції будуть накладені на Росію, офіційно поки не оголошено.

За даними американських ЗМІ, нові санкції будуть стосуватися заборони на продаж Росії технологій та продукції подвійного призначення. Якщо ж Росія не надасть гарантії незастосування хімічної зброї, то будуть посилені санкції, зокрема, можуть бути заборонені польоти «Аерофлоту» в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-