В Укрзалізниці повідомили, скільки зерна перевезли цьогоріч

В Укрзалізниці повідомили, скільки зерна перевезли цьогоріч

Укрінформ
За сім місяців 2018 року, за оперативними даними, українські залізничники перевезли 17,7 мільйона тонн зерна та зернових вантажів, з них 13,3 мільйона тонн - на експорт.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».  

"Впродовж 7 місяців 2018 року, за оперативними даними, залізничним транспортом перевезено 17,7 млн тонн зерна та зернових вантажів, з них 13,3 млн тонн – експорт. Укрзалізниця в повному обсязі забезпечує транспортування пред'явлених до перевезення зернових вантажів", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, цього маркетингового року, що розпочався 1 липня, Укрзалізниця перевезла 1,9 млн тонн зерна та зернових вантажів. Це майже на рівні аналогічного періоду минулого року, коли було перевезено майже 2 млн грн. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, основними країнами прямування українського зерна є Єгипет, КНР, Іспанія, Нідерланди, Індонезія, Ізраїль, зазначають у компанії. 

«Укрзалізниця має всі потужності, щоб у повному обсязі транспортувати всі зернові вантажі, пред’явлені вантажовідправниками до перевезень. Головне, щоб клієнти вчасно надавали заявки та заздалегідь планували свої перевезення», - зазначив директор філії «Центр транспортної логістики» ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Підгородецький. 

Також, за словами керівника філії, нинішнього року спостерігається падіння пред’явлення до перевезень цього виду вантажів. 

«Поки що лише йде робота щодо підписання контрактів. Основні перевезення ж очікуються на листопад-грудень. За умови дотримання вантажовласниками норм навантаження-вивантаження зернових вантажів, наявної кількості зерновозів достатньо, щоб щомісячно перевозити 2,5 млн тонн зерна та зернових», - зазначив Підгородецький. 

Читайте також: Укрзалізниця збільшила на 24% кількість вагонів для асфальтних заводів Закарпаття

У компанії нагадують, що станом на кінець липня робочий парк зерновозів в Україні налічує 18 430 вагонів, з них інвентарних власності ПАТ «Укрзалізниця» - 10 518 вагонів, приватних - 7 912. До початку перевезень зерна нового врожаю залізничники на власних виробничих потужностях відновили деповським та капітальним ремонтом понад 2 тис. зерновозів. Найбільше ремонтів виконано вагонними депо Помічна, Знам’янка, Здолбунів, Кременчук, ім. Тараса Шевченка, Херсон та Полтава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-