Майже половина українського експорту олії припадає на Індію - експерт

Майже половина українського експорту олії припадає на Індію - експерт

Укрінформ
Основним покупцем української олії є Індія, її частка у вітчизняному експорті жирів та олій за шість місяців 2018 року перевищила 44 відсотка.

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» із посиланням на заступника директора Миколу Пугачова.

"Домінуючим покупцем жирів і олій українського виробництва традиційно виступає Індія, яка з 2015 року нарощує обсяги закупівель соняшникової олії. Якщо за підсумками 2016 року частка Індії у вітчизняному експорті жирів і олій становила 29,4%, а 2017 року - 34,4%, то лише за шість місяців цього року її частка у структурі українського експорту цього виду продукції склала 44,8%", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Українські виробники компонентів для авто можуть вийти на ринок США

Решта основних країн-імпортерів помітно поступаються Індії за вартісними обсягами закупівель: Ірак - 6,2%, Китай - 6,1%, Нідерланди та Італія - по 5,8%, Іспанія - 5,2%. Сукупно на ці шість країн припадає близько 74% вартості експорту олій та жирів, зауважив Пугачов.

За словами науковця,  у першому півріччі 2018 року Україна експортувала жирів та олій на 2,2 млрд дол. США, що на 7,6% менше минулорічних показників за відповідний період. Основним експортним товаром цієї групи є соняшникова олія. Її продано за кордон на суму 2,1 млрд дол. США - на 187 млн дол. США менше, ніж за шість місяців попереднього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-