У НБУ повідомили, скільки чистого прибутку одержали банки у І півріччі

У НБУ повідомили, скільки чистого прибутку одержали банки у І півріччі

Укрінформ
У січні-червні 2018 року банки отримали 8,3 млрд грн чистого прибутку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Банківський сектор залишається прибутковим - за перше півріччя банки отримали 8,3 млрд грн чистого прибутку. У ІІ кварталі сектор зафіксував помірний збиток - 0,4 млрд грн - через значні обсяги доформування резервів одним із великих банків. Без врахування цього банку фінансовий результат платоспроможних банків у ІІ кварталі склав 6,8 млрд грн», - йдеться в повідомленні НБУ.

Крім того, через перехід на МСФЗ 9 у ІІ кварталі один з великих банків збільшив збитки минулих років на 16,7 млрд грн в основному через доформування резервів за знеціненими кредитами. Це змінило балансовий капітал банку, але не вплинуло на його регулятивний капітал та показники достатності капіталу. У подальшому, драйвером операційної прибутковості залишиться роздрібне кредитування та комісійні доходи. Значних відрахувань до резервів у ІІ півріччі не очікується, сектор буде  прибутковим за підсумками року.

Читайте також: Мінфін залучив понад 10 мільярдів гривень до держбюджету

У Нацбанку зазначають, що протягом ІІ кварталу ставки за гривневими депозитами фізичних осіб та вартість кредитів населенню майже не змінилися. Банки слабко диференціюють депозитні ставки залежно від строковості: вартість депозитів у гривні на 6, 9 та 12 місяців перебувала на рівні близько 14,1% річних на кінець кварталу. Вартість 12-місячних депозитів у доларах залишалася на історичному мінімумі - 3,3% річних. Вартість нових кредитів корпораціям зросла на 0,6 в.п. до 16,1% річних.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-