Майданчик ProZorro у липні заробив для держави понад 9,5 мільярда - МЕРТ

Майданчик ProZorro у липні заробив для держави понад 9,5 мільярда - МЕРТ

Укрінформ
Створена з ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі електронна торгова система ProZorro.Продажі є абсолютним чемпіоном з продажу та оренди державного майна.

Про це йдеться на сторінці МЕРТ у Facebook.

“Як ви знаєте, нещодавно Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу у першій важкій вазі, а ось абсолютним чемпіоном з продажу та оренди державного майна залишається ProZorro.Продажі. В липні майданчик перетнув межу у 9,5 млрд грн зароблених для держави”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили у МЕРТ, липень ознаменувався стартом малої приватизації, а це дуже важлива подія. Вже під кінець місяця в системі було зафіксовано понад 800 об’єктів, заплановано більш ніж 100 аукціонів та авторизовано 30 майданчиків, які відповідають всім технічним вимогам.

“Не менш цікаво, що в минулому місяці було прийнято рішення запустити пілотний проект з продажу прав оренди землі, який також буде реалізовано на платформі ProZorro.Продажі. Експерти впевнені, що такий крок може принести додаткові мільярди гривень, які зараз осідають в кишенях чиновників, в бюджет”, - підкреслили у міністерстві.

Читайте також: Експорт українських ягід та горіхів цьогоріч зріс на 61,5% - МЕРТ

Проект ProZorro.Продажі розпочав роботу зі співпраці із Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) - реалізації майна неплатоспроможних банків 24 червня 2016 року. 31 жовтня 2016 року було заведено перші лоти, а за півроку 1 червня 2017 року зароблено перший мільярд. З першого січня ФГВФО прийняв рішення про обов’язкове використання системи для продажу всіх активів неплатоспроможних банків, які знаходяться в управлінні фонду.

31 березня 2017 року розпочав роботу другий вектор проекту — реалізація майна державних та комунальних підприємств по всій Україні. Крім цього, був розроблений Меморандум для органів місцевого самоврядування, в рамках якого до реформи приєдналося більш ніж 30 міст по всій країні.

Система отримала міжнародне визнання. У червні 2017 року в Індії в рамках конкурсу CitiT4I - Challenge проект став одним із кращих антикорупційних стартапів світу. А на початку 2018 року отримав антикорупційну нагороду від C5 Accelerate та USA Institute of Peace в рамках конкурсу “The Shield in the Cloud Innovation Challenge”.

У квітні 2018 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України зареєструвало державне підприємство “Прозорро Продажі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-