Експортерів Львівщини підтримуватиме Служба супроводу

Експортерів Львівщини підтримуватиме Служба супроводу

Укрінформ
На Львівщині презентували Службу супроводу експортера. Її створення зумовлене не лише збільшенням кількості експортерів, яких в області вже понад тисячу, але й необхідністю нарощення експортних операцій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Економіка Львівщини є експортоорієнтованою. Адже 40 % валового регіонального продукту складає експорт. Упродовж останніх років спостерігається позитивна тенденція щодо нарощення експортних операцій. Зокрема, у 2016 році приріст склав понад 4%, у 2017 році - понад 24%, за результатами 5-ти місяців 2018 року цей показник становить плюс 24, 6%. Основними торговельними партнерами львів`ян є підприємства з Європейського Союзу - Польщі, Німеччини, Чехії, Данії, Словаччини, Угорщини, Італії, а також із Китаю», - зазначив директор департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Роман Филипів.

Служба підтримки експорту стала продовженням роботи департаменту у напрямку сприяння діяльності експортерів області. На початку року у Львівській ОДА створили сектор із просування експорту. Відтак, серед напрямків роботи цієї служби – торговельні місії, промоція, спеціалізація по країнах, пошук контрагентів, школа експортера, супровід експортерів.

Читайте також: Гройсман заявив про важливість фермерів для розвитку української економіки

Як зазначив Филипів, служба підтримки експортера є наслідуванням моделі, яку ОДА запровадила ще у 2016 році. Тепер вона допомагає суб’єктам господарювання у налагодженні нових контактів, виходу на зовнішні ринки, врегулюванні різноманітних технічних питань і бар`єрів. Зараз на супроводі у Львівській ОДА перебуває 45 суб`єктів господарювання-експортерів, які звернулися із різноманітними питаннями.

Як повідомляв Укрінформ, У Львівській області 1088 виробників експортують свою продукцію за кордон. У товарній структурі експорту переважають деревообробна (44 %), харчова (15 %) та машинобудівна галузь (11 %). Також значна частка експорту – це хімічна галузь (7 %), металообробка (7%), виробництво меблів (6%).

Для популяризації експортного потенціалу у минулому році департамент економічної політики Львівської ОДА розробив каталог, у якому понад 100 суб’єктів господарювання презентували інформацію про свою діяльність, продукцію та товари, які вони виготовляють.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-