Загальний борг США перевищив позначку в $21,3 трильйона

Загальний борг США перевищив позначку в $21,3 трильйона

Укрінформ
Загальний борг США перевищив позначку в 21,3 трильйона доларів, з яких 15,6 трильйона припадає на уряд.

Казначейство Сполучених Штатів на цьому тижні випустило повідомлення про збільшення кількості аукціонів по облігаціях, і економісти сприйняли це як стримане нагадування про зростаючі боргові зобов'язання федерального уряду, які почнуть впливати на процентні ставки, повідомляє Голос Америки.

Тим часом телеканал CNBC акцентує увагу на тому, що наростання державного боргу стає найбільшим економічним викликом для президента Дональда Трампа і вплив цієї проблеми на фондовий ринок може збільшитися.

У короткостроковій перспективі боргову проблему може затьмарити «торгова війна» США з партнерами по всьому світу, відзначають експерти.

Примітно, що, за обіцянкою Трампа, економічні показники мали впоратися із зростаючим борговим навантаженням, спричиненим зменшенням податків і збільшенням витрат. Однак, судячи з результатів на даний момент, адміністрації Трампа не вдалося виправдати очікування ринку.

Бум економічного зростання недостатній для зниження дефіциту бюджету, вважають економісти. Бюджетне управління Конгресу прогнозує дефіцит в 2019 році на рівні 1 трильйона доларів, на фінансування якого в 2018 році буде витрачено 458 млрд доларів. Доходи, тим часом, відстають, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Економіка США демонструє рекорди зростання

Згідно з даними Data Trek Research, приватні особи та корпорації в календарному 2018 році заплатили 1,7 трильйона доларів, що приблизно на 17 мільярдів менше, ніж за такий же період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-