В Україні побільшало експортерів харчових продуктів - Держспоживслужба

В Україні побільшало експортерів харчових продуктів - Держспоживслужба

Укрінформ
Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, зросла із 690 у жовтні 2017 року до 836 - станом на початок липня 2018 року. 

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів  із посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля. 

"За останні 9 місяців завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, із 690 у жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року», - наголосив Кобаль.

Також він зазначив, що 289 українських підприємства наразі мають право експорту до країн Європейського Союзу, із них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

Читайте також: Міжнародний бізнес проти приватизації державних лісів в Україні - ЕБА

Як повідомляв Укрінформ раніше, за розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за січень-червень 2018 року перевищила 37%.

У першому півріччі 2018 року зросла вартість експортних поставок м'яса птиці - зі 196 млн дол. США до 241 млн дол. США, а також масла - з 45 млн дол. США до 74 млн дол. США. Це зумовлено переважно зростанням цін на згадані види агропродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-