В Україні побільшало експортерів харчових продуктів - Держспоживслужба
Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля.
"За останні 9 місяців завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, із 690 у жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року», - наголосив Кобаль.
Також він зазначив, що 289 українських підприємства наразі мають право експорту до країн Європейського Союзу, із них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.
Як повідомляв Укрінформ раніше, за розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за січень-червень 2018 року перевищила 37%.
У першому півріччі 2018 року зросла вартість експортних поставок м'яса птиці - зі 196 млн дол. США до 241 млн дол. США, а також масла - з 45 млн дол. США до 74 млн дол. США. Це зумовлено переважно зростанням цін на згадані види агропродукції.