Укрзалізниця цьогоріч збільшила парк хопер-зерновозів на 20%

Укрзалізниця цьогоріч збільшила парк хопер-зерновозів на 20%

Укрінформ
ПАТ «Українська залізниця» за січень-липень 2018 року збільшила власний парк хопер-зерновозів на 3 271 одиницю, або понад 20 відсотків. 

Про це повідомляє прес-служба УЗ із посиланням на в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова.

"За 7 місяців 2018 року Укрзалізниця збільшила на 3271 одиницю власний парк хопер-зерновозів. Наразі він становить 18 430 одиниць, тоді як на початку 2017 року - 15159 одиниць", - йдеться у повідомленні. 

За словами Кравцова, також збільшили свій парк зерновозів приватні власники рухомого складу. Лише з початку року вони придбали у вітчизняних вагонобудівних заводів 1056 хопер-зерновозів, що вже більше на 26 одиниць, ніж за весь 2017 рік. Це, на думку очільника залізниці, є результатом проведеної навесні дерегуляції вагонної складової.

Окрім того, Укрзалізниця в  2018/2019 маркетинговому році змінить концепцію перевезення зернових вантажів. 

«Маємо збільшити з 10 до 20 кількість маршрутних відправок зернових вантажів на добу. Такі відправки охоплять 80% наявного парку, що дасть можливість зменшити обіг вагону в русі як у навантаженому, так і в порожньому стані, обмежити вантажовласників у бажанні використовувати вагони компанії як склади на колесах у припортових станціях. І в цілому маршрутизація збільшить кількість перевезень зернових культур за плановий місяць», - зазначив Кравцов.

Читайте також: Омелян пропонує переорієнтувати частину вантажопотоків з Укрзалізниці на порти

Також очільник Укрзалізниці вважає, що завдяки організації маршрутизації ринок зможе якісно планувати перевезення. 

«Замовник відповідно до графіка, заздалегідь, знаючи про підхід маршруту під навантаження, консолідує вантаж на визначених дільницях, що дає змогу не використовувати здвоєння, а в деяких випадках і строєння планів до перевезення», - резюмував Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-