Фонд гарантування виставив на ProZorro сьомий пул кредитів юридичних осіб

Фонд гарантування виставив на ProZorro сьомий пул кредитів юридичних осіб

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж сьомий пул кредитів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. Аукціон відбудеться 21 вересня у системі ProZorro.Продажі.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«21 вересня у системі ProZorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу сьомого пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону. Ознайомитися із матеріалами кредитних справ, що увійшли до складу пулів, потенційні інвестори можуть у віртуальній кімнаті даних», - йдеться в повідомленні Фонду.

До складу пулу увійшли права вимоги за 53 кредитами та дві позиції дебіторської заборгованості. Включені до складу пулу активи, перебувають на балансі 8 банків. Загальна заборгованість за договорами на початок липня цього року склала 1 204 млн грн. Середній термін прострочки виконання зобов'язань за кредитами - 4 роки. У заставі банків - товари, нерухомість та фінансова порука тощо. Серед забезпечення - промислова нерухомість в Волинській області, житловий будинок та земельна ділянка в м. Києві. Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж - від 1 до 20 разів.

У Фонді гарантування зазначають, що аукціон з продажу пулу відбудеться 21 вересня у системі ProZorro.Продажі за голландською моделлю торгів. Упродовж дня аукціону ціна може максимально знизитися з початкових 243 млн грн до 49 млн грн.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи 21 банку майже на 83 мільйони

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу - загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Календарний підхід до формування пулів покликаний повністю нівелювати «суб'єктивний фактор» і можливість стороннього втручання у цей процес.

Як повідомлялось, аукціони з продажу перших двох пулів відбудуться 29 серпня та 3 вересня, третій пул торгуватиметься 10 вересня, 11 вересня відбудеться аукціон з продажу четвертого пулу, п'ятий та шостий пул торгуватимуться 18 та 19 вересня відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-