Україна піднялась на 14 позицій в індексі ефективності логістики Світового банку

Україна піднялась на 14 позицій в індексі ефективності логістики Світового банку

Укрінформ
Україна в рейтингу Світового банку Logistics Performance Index (LPI) у 2018 році піднялася на 14 позицій і посідає 66 місце з 160 країн щодо логістичної ефективності.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС) з посиланням на дані Logistics Performance Index (LPI) 2018. 

"Україна посіла 66 місце з 160 країн щодо логістичної ефективності, набравши 2,83 бала. Такі дані нового рейтингу Світового банку Logistics Performance Index (LPI) 2018. У порівнянні з попередньою версією рейтингу (дослідження проводиться один раз на два роки) країна в загальному заліку піднялася на 14 позицій ", - йдеться в повідомленні.

Україна розташувалася між Сербією і Єгиптом, а на пострадянському просторі стала третьою після Естонії (3,31 бала і 36 місце) і Литви (3,02 бала і 54 місце).

Всього рейтинг включає п'ять напрямків, за якими проведені дослідження. У розділі "митні процедури" Україна набрала 2,49 бала, по інфраструктурі - 2,22 бала, по міжнародному транспортуванню вантажів - 2,83 бала, по логістичній компетентності - 2,84 бала, з відстеження вантажів - 3,11 бала, по своєчасності доставки - 3,42 бала. Чим вище бал, тим сильніші позиції в країни в даній категорії.

Читайте також: Боротьба з корупцією: у Світовому банку сказали, якою має бути САП

Лідерство в рейтингу у Німеччини з сумарним показником LPI Score на рівні 4,2 бала. За нею йдуть Швеція, Бельгія, Австрія і Японія. Другу п'ятірку кращих відкривають Нідерланди, далі йдуть Сінгапур, Данія, Велика Британія та Фінляндія.

Як повідомлялося, за даними Logistics Performance Index (LPI) 2016 (дослідження проводиться один раз на два роки) Україна посідала 80 місце серед 160 країн в індексі ефективності логістики Світового банку за 2016 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-