Кабмін слідкуватиме, щоб усе будувалося “як у ХХІ столітті”

Кабмін слідкуватиме, щоб усе будувалося “як у ХХІ столітті”

Укрінформ
Нові будівельні норми, які були розроблені у тісній співпраці з експертним середовищем і наберуть чинності восени, дозволять оновити вулиці українських міст і зробити комфортною міську інфраструктуру.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Всі помічали, що живемо ми в 21 столітті, нерухомість коштує немало, але будують все так, що виглядає воно, як старе. Ми прийняли рішення про нові норми, є нові накази Мінрегіону (Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ. - ред.) для житлових і нежитлових об'єктів. Будемо спостерігати за впровадженням цих нових норм у красиву естетичну і комфортну архітектуру в містах. Норми до інфраструктурних проектів будуть слугувати українцям і будуть комфортними. Це відповідає європейським практикам", - сказав Гройсман.

Читайте також: “Зрада тижня”: у МЕРТ розповіли про “40-метрові ремонти доріг”

Як повідомлялося, у березні під час зустрічі з підприємцями і архітекторами Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив якомога швидше напрацювати зміни до існуючих будівельних норм з метою скасування застарілих вимог і впровадження міжнародних стандартів, а також усунення непотрібних регуляторних процедур і сприяння розвитку підприємництва у містобудівництві. На той момент в Україні чинними вважалися 180 будівельних норм, з них 109 - державні.

Серед нововведень є такі поняття як «блакитна лінія» - щодо висотності забудови, «зелена лінія» - щодо збереження зелених зон і «жовта лінія» - щодо унеможливлення перекриття шляхів евакуації у разі руйнування будівель. Окрема увага приділена безпечності вулиць і доріг у містах. Йдеться про посилення безпеки пішоходів під час перетину проїзної частини, захист пасажирів на зупинках громадського транспорту тощо. Обов'язкове питання - розширення норми щодо забезпечення безбар'єрного доступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-