НАБУ завершило слідство щодо розкрадань у торговельному флоті

НАБУ завершило слідство щодо розкрадань у торговельному флоті

Укрінформ
Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили екс-президенту ПрАТ «Сі Трайдент» та екс-директору судновласної компанії про завершення досудового розслідування за фактом відчуження за заниженими цінами морських торговельних суден, які належали Мінінфраструктури. 

Про це інформує прес-служба НАБУ.

“25 липня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили колишньому президенту ПрАТ «Сі Трайдент» та екс-директору судновласної компанії про завершення досудового розслідування за фактом відчуження за заниженими цінами морських торговельних суден, які належали Міністерству інфраструктури України. Цим особам та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після завершення ознайомлення з матеріалами справи буде складений обвинувальний акт для подальшого скерування до суду.

Читайте також: НАБУ завершило досудове розслідування справи Онищенка

За даними слідства, екс-президент ПрАТ СК «Сі Трайдент» (100% акцій якого належать державі) спільно з екс-директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Мінінфраструктури із порушенням вимог Законів України «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління об’єктами державної власності», використовуючи довіреність Мінінфраструктури України, впродовж 2012 року продали за заниженими цінами морські торговельні судна African Lark, Etna, Elbrus та Everest, передані Міністерством транспорту України як внесок до статутного фонду АСХК «Сі Трайдент».

Відповідно до висновків експертизи, через це державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн грн.

Досудове розслідування цих фактів детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року після передачі відповідних матеріалів із Генпрокуратури.

Як повідомлялося, 31 січня 2018 року НАБУ оголосило підозру екс-директору компанії Zealand Holdings Inc. та екс-президенту ПрАТ СК «Сі Трайдент» у справі про розкрадання морського торгового флоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-