Експерти повідомили про  зростання експорту яєць, волоських горіхів та солоду

Експерти повідомили про зростання експорту яєць, волоських горіхів та солоду

Укрінформ
У першому півріччі 2018 року експорт яєць та волоських горіхів зріс більш як у півтора раза, солоду  - майже в 1,4 раза, що забезпечило зростання вартості цих продуктів у загальній структурі українського аграрного експорту.   

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» із посиланням на заступника директора Миколу Пугачова.

"Зокрема, більш ніж у півтора раза - з 31 тис. т до 48 тис. т - збільшилися зарубіжні поставки яєць. Бобових овочів - в основному гороху - експортували 54 тис. т проти 1 тис. т у січні-червні 2017 року. Обсяги поставок волоських горіхів на ринки країн світу зросли з 12 тис. т до 19 тис. т, а солоду - з 70 тис. т до 97 тис. т. Це забезпечило відчутне зростання вартості цих продуктів у загальній структурі українського агропродовольчого експорту", - йдеться у повідомленні.

Пугачов стверджує, що визначальними позиціями у товарній структурі вітчизняного агропродовольчого експорту залишаються зернові культури, насіння олійних, різні жири та олії - в основному, соняшникова, а також товари харчової та переробної промисловості. Їх сукупна частка в аграрному експорті становить 88%, зауважив науковець.

Читайте також: В українському експорті агропродукції понад 37% - експерти

Як уже повідомлялося, за даними Державної служби статистики України, експорт агропродовольчої продукції у січні-червні 2018 року залишився майже на рівні минулорічних показників за відповідний період (-2%), перевищивши 8,6 млрд дол. США.

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за січень-червень 2018 року становить понад 37%.

У І півріччі 2018 року зросла вартість експортних поставок м'яса птиці - зі 196 млн дол. США до 241 млн дол. США, а також масла - з 45 млн дол. США до 74 млн дол. США. Це зумовлено переважно зростанням цін на згадані види агропродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-