Coca-Cola підніме ціни на напої через мита Трампа

Coca-Cola підніме ціни на напої через мита Трампа

Укрінформ
Coca-Cola змушена підвищити вартість своєї продукції через введені президентом США Дональдом Трампом мита на імпорт алюмінію, з якого виготовляються банки для напоїв.

Про це заявив генеральний директор Coca-Cola Джеймс Квінсі, передає CNBC.

Він зазначив, що компанія відчуває фінансовий тиск, пов'язаний з новими тарифів на сталь та алюміній Трампа.

"Ми змушені з нашими партнерами по розливу посеред року збільшити ціни в нашій галузі з виробництва напоїв, що є досить незвичайним", - заявив Квінсі. “Але вартість сталі та алюмінію зростає. Зростає і ціна праці”, – вказав він.

Читайте також: США розпочнуть переговори із ЄС щодо зниження митних бар’єрів

Коли саме відбудеться підвищення цін і на скільки зросте вартість напою, Квінсі не уточнив. Також поки невідомо, чи буде дане рішення стосуватиметься зарубіжних ринків, чи торкнеться тільки США.

Водночас, директор зазначив, що Coca-Cola має невелику перевагу перед іншими компаніями, тому що її продукція виробляється на місцевому рівні. "Ми дуже сфокусовані на створенні місцевого бізнесу, з місцевими фабриками, з місцевими робочими місцями", - сказав він.

Директор повідомив, що прибутки та доходи в другому кварталі кращі, ніж очікувалось, завдяки зусиллям, спрямованим поширення дієтичних напоїв по всьому світу. Однак, за його словами: "Менші продажі та більші тарифи означатимуть зменшення економічного зростання і, зрештою, це вплине на нас".

Як відомо, Адміністрація Трампа ввела тарифи на імпорт сталі та алюмінію з багатьох країн, включаючи союзників Канади, Мексики та Європейського Союзу, які розпочали заходи у відповідь. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-