Гройсман переконаний, що Україна виходить на новий етап розвитку торгівлі

Гройсман переконаний, що Україна виходить на новий етап розвитку торгівлі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив переконання, що Україна виходить на новий етап розвитку внутрішньої та зовнішньої торгівлі. 

Про це він зазначив у привітанні працівників торгівлі з професійним святом, текст якого оприлюднений на сайті Урядового порталу.

"Головне завдання Уряду - не лише втримати тенденцію зростання в торгівлі, а і посилити її подальший стрімкий розвиток. Для цього пріоритетами в роботі профільних органів виконавчої влади є посилення захисту експортерів, сприяння збільшенню частки українських товарів на зовнішньому ринку, модернізація транспортної інфраструктури та транзитних послуг, від чого залежить ціноутворення, запровадження нових методологій дерегуляції підприємницької діяльності, а також макроекономічна стабільність в державі. Переконаний, що сьогодні ми виходимо на новий етап розвитку внутрішньої та зовнішньої торгівлі", - йдеться у привітанні.

Прем'єр-міністр відзначив, що угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом поглибила економічні відносини з європейськими державами. Так від зони вільної торгівлі наша держава отримала значні торговельні преференції: безмитні тарифні квоти для 36 видів товарів, переважно сільськогосподарської продукції. 

"Зростання експортного потенціалу нашої країни дає змогу ставити нові амбітні цілі та орієнтуватися на нові світові ринки, сам факт чого доводить про підвищення конкурентоспроможності української продукції. Без перебільшення, торгівля в Україні (як зовнішня, так і внутрішня) сьогодні переживає значне піднесення і ця динаміка позитивно впливає на зміцнення реальної економіки", - написав Гройсман.

Читайте також: Кукурудза та креветки: найбільше вакансій продавців - біля моря

Іншими важливими складовими роботи уряду голова Кабінету міністрів назвав  сприяння розвитку конкуренції у сфері гуртової та роздрібної торгівлі, залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій, оптимізація функціональної та територіальної структури торгівлі.

Прем'єр-міністр відзначив, що виконання усіх цих завдань неможливе без досвіду працівників торгівлі та висловив їм подяку за професійну роботу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-