Суд скасував штраф Коболєву на сім мільярдів

Суд скасував штраф Коболєву на сім мільярдів

Укрінформ
Подільський райсуд м. Києва скасував постанову Енергетичної митниці Державної фіскальної служби України про нарахування голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву штрафу в розмірі 7,027 мільярда гривень через порушення митних правил.

Про це йдеться у рішенні суду.

"Скасувати постанову начальника Енергетичної митниці ДФС Піковського І.О. у справі про порушення митних правил про визнання голови правління НАК "Нафтогаз України" винним у вчиненні порушення митних правил,.. накладення на громадянина... адміністративного стягнення у вигляді штрафу розміром 300 відсотків несплаченої суми митних платежів, що становить 7 027 389 072 гривні 36 копійок", - йдеться у рішенні.

Крім того, суд постановив закрити справу проти Коболєва щодо порушення митних правил у зв’язку з відсутністю у його діях складу злочину.

Рішення набере законної сили після закінчення строку апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Читайте також: Суд зобов'язав Коболєва увімкнути гарячу воду киянам – Білоцерківець

Як повідомлялося, у березні Державна фіскальна служба наклала на Андрія Коболєва два адміністративні штрафи на 7 та 1,3 млрд грн через відмову НАК оформлювати природний газ, який російський Газпром начебто постачав на територію ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-