Мала приватизація: перший лот виставили на продаж

Мала приватизація: перший лот виставили на продаж

Укрінформ
Перший лот малої приватизації - державний пакет акцій АТ "Укрпапірпром" - виставлено на продаж в електронній системі ProZorro.Продажі. Аукціон відбудеться 30 серпня.

Про це написав у Facebook в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

"Перший лот малої приватизації виставлено на продаж. Ним став державний пакет акцій акціонерного товариства "Укрпапірпром" розміром 99,9%. Стартова ціна об'єкта - 12,3 мільйона гривень. Перший аукціон відбудеться 30 серпня", - зазначив Трубаров.

Він додав, що в найближчі дні буде оголошено про продаж десятків, як великих, так і дрібних об'єктів, оскільки вчора, як і було обіцяно, Фонд держмайна на 100% відсотків завершив внесення до бази ProZorro.Продажі всього переліку об'єктів малої приватизації.

"А їх у цьому році 716", - уточнив Трубаров.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із Законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Читайте також: Мала приватизація має проходити відкрито, прозоро і конкурентно - Гройсман

На виконання оновленого закону про приватизацію, Кабінет міністрів України затвердив Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 432) та Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 433).

Інформація про перші 18 об'єктів з різних регіонів країни з'явилася на ProZorro.Продажі 24 липня. З нагоди старту проекту офіс ДП "Прозорро Продажі" відвідав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-