Іноземна компанія заявляє про рейдерське захоплення офісної будівлі у центрі Києва

Іноземна компанія заявляє про рейдерське захоплення офісної будівлі у центрі Києва

Документ
Укрінформ
Іноземна компанія "Тарлігер Лімітед" заявляє про рейдерське захоплення своїх офісів у офісному центрі в Києві та просить допомоги у правоохоронних та інших державних інституцій.

Про це розповів директор української компанії "Кріденс", яка 100-відсотково знаходиться у власності цього іноземного інвестора, Ігор Чопенко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В один прекрасний момент ми дізнаємося, що із нашої компанії викинули законного іноземного інвестора, викинули мене як директора, і ми вже не можемо ні майном розпоряджатися, ні будь-яких інших господарчих дій робити. Тобто, господарча діяльність нашого підприємства зупинилася", - зазначив Чопенко.

За його словами, така ситуація стала наслідком того, що державний реєстратор змінив власника у компанії: "З реєстру ми дізналися, що нашою компанією тепер володіє ТОВ "Компанiя з управлiння активами "Афiна", сказав директор "Кріденс".

"Наша компанія придбала офісне приміщення в центрі міста Київ, у Печерському районі ,— два поверхи офісної будівлі ще на етапі будівництва. Після того, як будівля була введена в експлуатацію, ми поступово почали робити ремонти в приміщеннях, набирати орендарів. На сьогодні у нас уже в усіх приміщеннях зроблені ремонти і всі приміщення здаються в оренду. Найпершим і дружнім для нас орендарем став Ізраїльський культурний центр при Посольстві Ізраїлю в Україні", - повідомив Чопенко.

Водночас, він запевнив, що компанія вже звернулася в правоохоронні органи, Міністерство юстиції, у "багато дипломатичних представництв", у тому числі до посла Держави Ізраїль в Україні та до посла Республіки Кіпр, до бізнес-омбудсмена, і висловив сподівання, що найближчим часом "державні інституції і правоохоронні органи дадуть свою оцінку і повернуть законне право власникам нашої компанії на володіння нею".

У свою чергу, старший партнер юридичної фірми "PLP Law Group" Андрій Попко, який представляє інтереси "Кріденса" й "Тарлігер Лімітед", поінформував, що власника офісної будівлі нібито було змінено діями державного реєстратора, проте, за його даними, жодних документів і довіреностей компанії на це не надавали. Він також додав, що згідно із встановленим державою порядком, представники компаній, інтереси яких він захищає, також не можуть і отримати в офіційному порядку отримати копії документів, які слугували підставами для внесення відповідних змін у державний реєстр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-