Час випуску товарів фіксуватимуть за методикою Всесвітньої митної організації - ДФС

Час випуску товарів фіксуватимуть за методикою Всесвітньої митної організації - ДФС

Укрінформ
Державна фіскальна служба до кінця 2018 року розпочне проект дослідження часу випуску товарів за методикою Всесвітньої митної організації.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Державна фіскальна служба України зробила крок до приведення процедур митного контролю до світових стандартів. До кінця 2018 року буде розпочато проект дослідження часу випуску товарів за методикою Всесвітньої митної організації (TimeReleaseStudy Methodology by the World Customs Organization)", - ідеться в повідомленні ДФС.

Зазначається, що проведення такого дослідження є однією зі стратегічних ініціатив розвитку ДФС до кінця 2020 року, а також одним із рекомендованих до виконання положень Угоди СОТ про спрощення процедур торгівлі, до якої Україна приєдналася у 2015 році.

Відповідно до Митного кодексу України митне оформлення завершується протягом 4 годин, але лише з моменту пред'явлення органу доходів і зборів товарів, транспортних засобів (якщо вони підлягають пред'явленню), подання митної декларації та всіх необхідних документів і відомостей. Цей строк може бути перевищений (на що, власне, і скаржиться бізнес) на час виконання, наприклад, митних формальностей поза місцем розташування органу доходів і зборів, проведення досліджень (аналізу, експертизи) проб і зразків товарів, подання додаткових документів тощо.

Методика ВМО щодо дослідження часу випуску товарів (TRS) дозволяє виміряти фактичний час, витрачений на всі ці процеси, з моменту прибуття товару до пункту пропуску до моменту випуску його у вільний обіг, оцінити ефективність абсолютно кожного учасника цього процесу, визначити проблемні питання, що впливають на затримку випуску товару, переглянути бізнес-процеси для вирішення цих проблемних питань.

Серед основних переваг цієї методики у ДФС називають створення більш сприятливих умов для прискорення міжнародного руху вантажів; зниження витрат бізнесу під час переміщення товарів через митний кордон України; покращення прозорості процесу митного оформлення товарів.

Читайте також: Цьогоріч ДФС збільшила вдвічі донарахування платникам за результатами перевірок

Прес-служба повідомляє, що методичну допомогу у впровадженні методики TRS ДФС було надано експертами Всесвітньої митної організації, які провели практичний семінар. Під час семінару відбулися практичні завдання щодо дослідження часу випуску товарів. Для цього учасники та експерти ВМО відвідали митний пост «Спеціалізований» Київської міської митниці ДФС, де змогли спостерігати покроковий процес митного оформлення товарів.

Наступним кроком буде вивчення необхідності впровадження програмного забезпечення для відстеження часу випуску товарів та оформлення за митними деклараціями (імпорт, експорт, транзит), формування робочих груп, проведення дослідження часу випуску товарів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-