НБУ заявляє про підозрілі операції клієнтів у 34 банках

НБУ заявляє про підозрілі операції клієнтів у 34 банках

Укрінформ
Національний банк України у січні-червні 2018 року направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 34 банків та 8 небанківських фінустанов (НФУ).

Про це йдеться на сайті НБУ.

Національний банк України продовжує надавати правоохоронцям відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та використовуватися для виявлення, припинення та попередження такої діяльності, отримані під час здійснення перевірок з питань фінансового моніторингу та щодо дотримання валютного законодавства. Так, у I півріччі 2018 року НБУ надіслав до правоохоронних органів 30 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 34 банків та 8 небанківських фінансових установ щодо фінансових операцій на загальну суму 49,4 млрд гривень, 202 млн доларів США, 9,4 млн євро та 25,5 млн російських рублів”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні змінили правила використання та розкриття банківської таємниці

Також у листах повідомлялося про великомасштабні фінансові операції клієнтів-суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності восьми банків на суму понад 24,7 млн гривень, 142,9 млн доларів США та 25,5 млн російських рублів.

Крім цього, упродовж І півріччя 2018 року на підставі статті 19-2 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» було надіслано 5 повідомлень з відомостями, що можуть свідчити про кримінальні правопорушення або використовуватися для запобігання, виявлення, припинення і розслідування кримінальних правопорушень, віднесених законом до підслідності Національного антикорупційного бюро України.

Здебільшого надана інформація стосувалась проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, уникненням оподаткування тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-