Міжнародний форум з розвитку фермерства відкрився у Херсоні

Міжнародний форум з розвитку фермерства відкрився у Херсоні

Укрінформ
У Херсоні розпочався VIII Міжнародний форум з розвитку фермерства Agroport South Kherson 2018. Він відкрився парадом сільськогосподарської техніки - тракторів та комбайнів.

Про це повідомляє у Facebook голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв.

"Не дивлячись на примхи погоди, довгоочікуваний парад сільськогосподарської техніки відбувся! Близько 20 тракторів та наш славнозвісний комбайн «Скіф» вирушили вулицями Херсона та сповістили всім жителям і гостям міста, що на Херсонщині розпочався триденний форум «Agroport South Kherson 2018»", - написав Гордєєв.

Agroport – це один з найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі. З 2018 року Міжнародний форум з розвитку фермерства Agroport проходить в трьох містах та охоплює інтереси окремо західних, південних та східних агровиробників. Місцем його проведення вже традиційно є термінали, виставкові площі та аеродромні перони аеропортів Львова, Херсона та Харкова.

Читайте також: Гройсман наполягає на негайних заходах для зменшення аварій на дорогах

Зазначається, що форум Agroport South Kherson 2018 орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед його ключових тем – інвестиційний потенціал Південної України, логістика с/г продукції (в тому числі - річкове перевезення), зрошення, овочівництво, садівництво, виноробство, тепличне господарство, виробництво органічної продукції, рибальство, молочне скотарство, птахівництво, ланцюги доданої вартості (перероблення с/г продукції), туризм, енергоефективні технології, розумні та IT-технології. До участі запрошено фермерів та господарів з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської областей, а також інших регіонів України.

Особлива увага, обіцяють організатори, буде приділятися проблемам адаптації сільського господарства до умов зміни клімату: підвищення продуктивності в умовах змін та перехід на безпечні і точні технології. Також спеціально до 5-ої річниці форуму в Україні буде запущено новий проект – Українське Трипілля. Формат проекту передбачає демонстраційні покази в полях Західної, Східної та Південної України. На відміну від інших міст в Херсоні демонстраційні покази будуть проходити всі три дні роботи заходу.

Форум триватиме до 28 липня включно.http://2018.agroport.ua/kherson

Фото: Гордєєв, Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-