Цьогоріч ДФС збільшила вдвічі донарахування платникам за результатами перевірок

Цьогоріч ДФС збільшила вдвічі донарахування платникам за результатами перевірок

Укрінформ
Державна фіскальна служба України за результатами перевірок донарахувала платникам податків 22,6 мільярда гривень, що у 2,2 раза більше обсягу донарахувань за цей же період минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"За наслідками проведених перевірок донараховано грошових зобов'язань 22,6 млрд грн, що удвічі більше обсягу донарахувань за цей період (І півріччя - ред.) минулого року (10,1 млрд грн). З них за плановими перевірками  донараховано 10,6 млрд грн, що в 2,4 раза більше рівня минулого року (4,4 млрд грн), за позаплановими - 11,9 млрд грн, що удвічі більше, ніж у минулому році (5,7 млрд гривень)", - ідеться у повідомленні ДФС.

Як повідомлялося, фахівці Державної фіскальної служби здійснили у першому півріччі 2018 року 13 тисяч виходів до платників податків з метою контролю, що на 8% менше, ніж за відповідний період торік. Зокрема, майже на половину зменшилась кількість зустрічних звірок: із 4,8 тис. минулого року до 2,6 тис. цього року.

Лише кожну четверту позапланову перевірку в 2018 році проведено за ініціативою ДФС (1,8 тис. із 7,8 тис.). Решту - 6 тис. позапланових перевірок (77%) - здійснено з причин, що від ДФС не залежали: у зв'язку з припиненням/ліквідацією платників податків (3,4 тис.); за повідомленнями банків про порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності (1,8 тис.); на звернення платників податків (0,5 тис.); за судовими рішеннями суду (слідчого судді) про призначення перевірки (0,3 тис.).

Читайте також: ДФС цьогоріч скоротила кількість перевірок з виходом до платників на 8%

Також за півроку проведено 2,6 тис. планових перевірок, що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року (2,4 тис.). Для таких перевірок відбирають платників, які мають ризики несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-