ДФС цьогоріч скоротила кількість перевірок з виходом до платників на 8%

ДФС цьогоріч скоротила кількість перевірок з виходом до платників на 8%

Укрінформ
Фахівці Державної фіскальної служби здійснили у першому півріччі 2018 року 13 тисяч виходів до платників податків з метою контролю, що на 8% менше, ніж за відповідний період торік.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Кількість виходів податківців до платників податків для здійснення контрольних заходів у порівнянні з півріччям попереднього року скоротилась на 8% (з 14,1 тис. до 13 тис. заходів)", - ідеться в повідомленні ДФС.

Зокрема, майже на половину за перше півріччя зменшилась кількість зустрічних звірок: із 4,8 тис. минулого року до 2,6 тис. цього року.

Читайте також: Підвищення ПДВ в Росії негативно вплине на її економіку - експерти

Зазначається, що лише кожну четверту позапланову перевірку проведено у 2018 році за ініціативою ДФС (1,8 тис. із 7,8 тис.). Решту - 6 тис. позапланових перевірок (77%) - здійснено з причин, що від ДФС не залежали: у зв'язку з припиненням/ліквідацією платників податків (3,4 тис.); за повідомленнями банків про порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності (1,8 тис.); на звернення платників податків (0,5 тис.); за судовими рішеннями суду (слідчого судді) про призначення перевірки (0,3 тис.).

Також за півроку проведено 2,6 тис. планових перевірок, що на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року (2,4 тис.). Прес-служба нагадує, що для таких перевірок відбирають платників, які мають ризики несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

При цьому, як наголосили у ДФС, увага зосереджена на найбільш «ризикових» суб'єктах господарювання зі значними обсягами проведених операцій, тобто на великому бізнесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-