Китайська корпорація готова розвивати енергозберігаючі технології на Закарпатті

Китайська корпорація готова розвивати енергозберігаючі технології на Закарпатті

Укрінформ
Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс зустрівся з президентом «Корпорації нової енергії Лотосленд» Китайської Народної Республіки Сюн Цзянем. Мета візиту китайців на Закарпаття – налагодження співпраці. 

Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської обласної ради.

"Сьогодні, 24 липня, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс зустрівся з президентом «Корпорації нової енергії Лотосленд» Китайської Народної Республіки Сюн Цзянем. Мета приїзду в наш край – налагодження співпраці. На сьогодні в області зареєстровано 3 підприємства з іноземними інвестиціями китайського походження. Загальна сума інвестицій, що надійшли з Китаю за весь період інвестиційної діяльності становить майже 0,1 млн дол. США або 0,02% (від загальнообласного обсягу прямих іноземних інвестицій)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Сюн Цзяня Закарпаття вразило багатством ресурсів, унікальним географічним положенням, близькістю кордонів. Він сказав, що відвідати Закарпаття рекомендувало Посольство КНР в Україні з пропозицією налагодження співпраці.

«Ми дуже зацікавлені у співпраці із Закарпаттям. У нас успішно розвиваються нові енергозберігаючі напрямки – сонячні електростанції, геотермальні та водневі. І ми готові обговорити співпрацю за цими напрямками, а також питання створення відповідного українсько-китайського підприємства на базі Ужгородського заводу «Турбогаз»», - сказав Сюн Цзянь.

Читайте також: У червні програмою «теплі кредити» скористалося втричі більше ОСББ

За словами китайських гостей, "Корпорація нової енергії Лотосленд" використовує геотермальну енергію та інші нові енергетичні технології для надання енергозберігаючих послуг для нових і старих будівель.

Як наголосив голова Закарпатської облради Рівіс, область зацікавлена розвивати енергоефективну «теплову» інфраструктуру в дитсадках і школах та підтримувати ті проекти, які дадуть економію коштів на ці цілі. "Якщо буде зацікавленість у місцевого бізнесу, то йтимемо такому співробітництву назустріч", – наголосив Рівіс, додавши, що Закарпатська область однією з перших відмовилась від неекономного централізованого опалення і стабільно скорочує обсяги споживання газу та шукає альтернативні види тепла від біогазу до сонячної енергетики.

Фото: сайт Закарпатської облради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-