ДФС за півроку порушила 39 справ за незаконне переміщення деревини

ДФС за півроку порушила 39 справ за незаконне переміщення деревини

Укрінформ
Спеціалізовані підрозділи митниць Державної фіскальної служби у січні-червні 2018 року порушили 39 справ на загальну суму 35 мільйонів гривень за незаконне переміщення лісоматеріалів.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України з посиланням на в. о. заступника голови ДФС Віктора Кривіцького.

"За результатами викриття схем незаконного переміщення лісоматеріалів спеціалізованими підрозділами митниць ДФС протягом шести місяців поточного року порушено 39 справ на загальну суму 35 млн грн", - сказав він.

За словами посадовця, протягом минулого року було порушено 163 справи про порушення митних правил на загальну суму 20 млн грн. Зокрема, застосовано стягнень (штрафів та конфіскацій) на суму 2,6 млн грн та винесено рішень про закриття на суму 9 млн грн.

«За минулий рік вивезено понад 1 млн тонн паливної деревини. До країн ЄС з початку поточного року вивезено майже 660 тис. тонн паливної деревини. При цьому близько 90% експорту такого товару здійснюється державними підприємствами - лісовими господарствами», - повідомив Кривіцький.

Читайте також: ДФС підтримує створення єдиної інформаційної системи щодо обігу деревини

Він зазначив, що реалізація суб'єктами підприємницької діяльності лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів за межі митної території України в митному режимі експорту допускається за наявності сертифіката про походження.

"Саме тому основним ризиком під час вивезення лісоматеріалів (кругляку) є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару до сертифікату про походження", - наголосив посадовець.

Як повідомлялося раніше, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що контрабанда лісу, обсягом, за його словами, 6-8 млрд гривень на рік, буде прослідкована по всьому ланцюгу, а справи по ній будуть оголошені й передані до Антикорупційного суду, який нині проходить процедуру створення. Глава уряду підкреслив, що наразі важливо провести аудит всіх лісогосподарств, об'єднаними зусиллями ДФС, Нацполіції, Держаудитслужби, щоб чітко встановити, скільки вирубано лісу, скільки експортовано і скільки втратила держава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-