Україна підписала конвенцію щодо протидії ухиленню від податків

Україна підписала конвенцію щодо протидії ухиленню від податків

Укрінформ
Очільниця Міністерства фінансів Оксана Маркарова від імені України підписала багатосторонню конвенцію щодо виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування.

Про це повідомляє сайт Мінфіну.

“23 липня у Лондоні в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова підписала Багатосторонню конвенцію щодо виконання заходів, які стосуються угод про оподаткування, з метою протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування (далі – Багатостороння конвенція MLI)”, - ідеться в повідомленні Мінфіну.

Як пояснила Маркарова, підписавши конвенцію MLI, Україна зможе внести необхідні зміни до існуючих міжнародних договорів про подвійне оподаткування між Україною та іншими державами.

“Імплементація Плану дій BEPS сприятиме гармонізації міжнародних податкових правил із більш як 70 країнами світу та створить більш прозоре податкове середовище”, - підкреслила вона.

Читайте також: Мінфін запускає сторінку на Bloomberg

У Мінфіні додали, що Конвенція дозволить зменшити переміщення українського капіталу до юрисдикцій з низьким рівнем оподаткування з метою мінімізації податкових зобов’язань, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню доходів бюджету.

Надалі Багатосторонню конвенцію MLI має ратифікувати парламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-