Укроборонпром у Farnborough домовився про співпрацю з провідними авіакомпаніями

Укроборонпром у Farnborough домовився про співпрацю з провідними авіакомпаніями

Укрінформ
Підприємства авіабудівного кластеру ДК "Укроборонпром" взяли участь у міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow у передмісті Лондона, під час якого вдалось досягнути стратегічних домовленостей з провідними авіабудівними компаніями.

Про це йдеться на сайті Укроборонпрому.

"Однією з головних подій для українського літакобудування стало підписання Генеральної угоди між ДП "Антонов", що входить до складу ДК "Укроборонпром", та Aviall Services, Inc., підрозділом компанії Boeing. Ця угода дозволяє налагодити тісну взаємодію у виробництві модернізованих літаків Ан-148, Ан-158, Ан-178, сімейство яких матиме позначення Ан-1X8 NEXT. В рамках цієї кооперації Aviall Services, Inc. забезпечить закупівлю та постачання на ДП "Антонов" широкої номенклатури комплектуючих виробів для серійного виробництва цих літаків та забезпечення їх післяпродажної підтримки у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Під час авіасалону також ДП "Антонов" та швейцарська компанія "AIR-ION Technologies SA" уклали домовленість про налагодження партнерства у розробці, випробуваннях, сертифікації та серійному виготовленні гібридних та повністю електричних безпілотних літальних апаратів. Вони будуть на базі модульної уніфікованої багатофункціональної платформи розробки компанії "AIR-ION Technologies SA" для виконання різноманітних цивільних та військових задач.

Попередньо заплановано виробництво чотирьох типів БПЛА з максимальною злітною вагою 1500 кг та крейсерською швидкістю 185 км/год.

Поетапно йде розвиток і міжнародного проекту Ан-188, який розробляється в тісній кооперації з Turkish Aerospace Industry. Наразі планується фіналізація створення юридичних документів щодо формування спільного підприємства з метою розробки, побудови та випробувань літака. Турецька сторона вже найближчим часом представить їх на розгляд українській стороні.

Ан-188 – проект військово-транспортного літака, який передбачає повну вестернізацію всіх комплектуючих, впровадження сучасних та надійних технічних рішень, а також повну відповідність стандартам НАТО як в частині обладнання, так і в питанні тактики застосування літака.

Читайте також: Нафтогаз і Укрзалізниця очолили рейтинг "найбільш ризикових" підприємств

Закладені у проект рішення дозволяють створити перспективний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю до 50 тонн. Він зможе перевозити військову техніку всіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдат, а також гуманітарні вантажі, палети та контейнери. Ан-188 матиме можливість базуватися на різних аеродромах, в тому числі – на грунтових, та сідати на короткі смуги довжиною лише 600-800 м. Це значно розширює кількість аеродромів, з яких він може застосовуватись, що забезпечує високу ефективність нової машини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-