Гройсман обговорив із заступником держсекретаря США Nord Stream 2

Гройсман обговорив із заступником держсекретаря США Nord Stream 2

Фото
Укрінформ
Україна та США єдині в своїй позиції щодо протидії реалізації російського проекту Nord Stream 2, який є прямою загрозою енергобезпеці Європи.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із заступником державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсісом Фенноном, повідомляє Урядовий портал.

Глава українського уряду наголосив, що питання енергосектору – енергонезалежності, енергобезпеки - наразі дуже важливі.

"І ми раді, що США проявляють великий інтерес до цього. Ми готові обговорювати широкий спектр питань нашої взаємодії саме в енергосфері", - сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр пообіцяв, що Україна і надалі виступатиме надійним партнером для США та Євросоюзу.

Читайте також: Порошенко назвав Nord Stream 2 ударом по Україні, ЄС і НАТО

У свою чергу Феннон запевнив Україну у підтримці з боку США у питанні енергетичної безпеки.

"Хотів би засвідчити повну підтримку США в питанні, передусім, енергобезпеки. Ми налаштовані далі підтримувати позицію щодо проекту Nord Stream 2 і продовження транзиту газу через Україну. Ці два компоненти – взаємопов’язані, і вони є складовою енергобезпеки Європи", - підкреслив він, додавши, що США продовжуватимуть виступати за диверсифікацію маршрутів постачання енергоносіїв до Європи.

Гройсман обговорив із заступником держсекретаря США Nord Stream 2 / Фото: https://www.kmu.gov.ua

Під час зустрічі сторони відзначили, що наразі українська газотранспортна система – надійна і здатна забезпечувати той обсяг транзиту, який заявлено, без штучних політичних впливів. Більше того, як зауважили в уряді, Україна була і є готовою запросити світові компанії – лідерів ринку, у тому числі зі США, до управління ГТС та до реалізації інших енергопроектів – у видобуванні, транспортуванні ресурсів та запровадженні проектів альтернативної енергетики.

За даними урядової прес-служби, нинішній візит заступника держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіса Феннона є другим візитом високопосадовця уряду США в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-