У НБУ повідомили, чим опікуватиметься новий заступник голови регулятора

У НБУ повідомили, чим опікуватиметься новий заступник голови регулятора

Укрінформ
Сергій Холод із 23 липня розпочав роботу на посаді заступника голови Національного банку України і відповідатиме за діяльність блоку “Платіжні системи та грошовий обіг".

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Головне його завдання – забезпечення реалізації місії центрального банку шляхом розвитку, регулювання діяльності платіжних та розрахункових систем, управління системою готівкового обігу і реалізація внутрішньої трансформації Національного банку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Рада Національного банку України 15 червня 2018 року призначила Холода заступником голови Національного банку України за поданням голови НБУ.

Кандидатуру Холода у результаті публічного та прозорого відбору обрала конкурсна комісія у складі правління Національного банку України. Він успішно пройшов спеціальну перевірку, заявили в НБУ.

"Як підкреслив голова Національного банку Яків Смолій, Сергій Холод є найбільш вдалою кандидатурою, яка допоможе Національному банку втілити амбітні цілі стосовно масштабної розбудови в Україні Сashless economy, перезавантаження системи електронних платежів Національного банку, вивчення нових можливостей в грошовій сфері", - наголосили в прес-службі. 

Читайте також: НБУ пропонує уточнити порядок ліцензування інкасаторських компаній

За посадою заступник голови входить до правління Національного банку. Згідно із законом України "Про Національний банк України", правління Національного банку складається з шести осіб: голови Національного банку, першого заступника та чотирьох заступників голови Національного банку.

В Нацбанку зазначили, що Холод має 27-річний успішний досвід роботи в банківській сфері, у тому числі багаторічний керівний досвід на посадах заступника голови та члена правління низки українських банків (Сведбанк, Таскомбанк, ВТБ Банк). Крім того, він очолював напрям розвитку інформаційних технологій в ІНДЕКС-БАНКУ (Креді Агріколь Груп) та Райффайзенбанку Україна (з кінця 2006 року – ОТП Банк).

Також у 1991 – 2002 роках він працював у Національному банку України та був одним з керівників проекту зі створення і розвитку електронної пошти і телекомунікаційної мережі системи електронних платежів Національного банку. Розпочалася його трудова діяльність у банківській системі з посади ІТ-спеціаліста у Промбудбанку (1991 рік).

Холод має дві вищі освіти – економічну (Київський державний економічний університет, спеціальність “Фінанси і кредит”, кваліфікація – економіст) та технічну (Київське вище військове авіаційне інженерне училище, спеціальність “Авіаційне радіоелектронне обладнання”, кваліфікація – радіоінженер).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-