Гройсман поставив завдання наглядовій раді Укрзалізниці

Гройсман поставив завдання наглядовій раді Укрзалізниці

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" є основою логістичного потенціалу країни, і призначена наглядова рада компанії має перетворити громіздкий державний холдинг у потужну і модернізовану структуру. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з членами наглядової ради Укрзалізниці, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, глава уряду заявив, що головне завдання менеджменту держкомпанії - впровадження високих прозорих стандартів корпоративного управління, повна нетерпимість до корупції, а також розробка і запровадження чіткої корпоративної стратегії.

«Потрібна модернізація локомотивів, рухомого складу, модернізація для комфортних перевезень українських громадян. Підкреслюю, ми будемо підтримувати і менеджмент компанії, і наглядову раду для досягнення цих цілей. Ваші професійні якості, репутація будуть основою для позитивних змін. Проблеми в роботі «Укрзалізниці» зменшують наш ВВП. А це робочі місця, податки. Потрібно, аби компанія працювала. Успішність стане прикладом для інших підприємств», - додав Гройсман.

Він зауважив, що ключовий пріоритет уряду - економічне зростання на рівні вищому за 5%, а логістика та спроможність Укрзалізниці впливають на таку ціль. 

Читайте також: Омелян каже, що за 5-10 років в Україні зникнуть плацкартні вагони

Кабінет міністрів України на засіданні 20 червня затвердив кандидатури членів наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця», які були відібрані Комітетом з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств. Заявки на конкурс подали багато управлінців із США, Німеччини, Франції, Швейцарії, Австрії, Литви та України. Комітет у першу чергу розглядав кандидатури осіб, які досягли значного зростання виробничих та економічних показників підприємств та організацій, в яких вони працювали.

Практика залучення незалежних членів у наглядові ради державних підприємств є загальноприйнятою практикою передових європейських країн та країн Північної Америки і базується на принципах Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Представниками держави в наглядовій раді Укрзалізниці затверджені Даніель Білак - директор Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, Іван Юрик – фахівець з багаторічним досвідом проектного менеджменту інвестиційних проектів, Костянтин Мар'євич – діючий керівник служби віце-прем'єр-міністра України, член Наглядової ради ПАТ «Магістральні газопроводи України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-