НБУ пропонує уточнити порядок ліцензування інкасаторських компаній

НБУ пропонує уточнити порядок ліцензування інкасаторських компаній

Укрінформ
Національний банк розробив та пропонує для громадського обговорення проект змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Розробка Проекту змін зумовлена необхідністю уточнення вимог Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації з урахуванням набутого досвіду видачі таких ліцензій юридичним особам», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначили, що норми цього документа сприятимуть забезпеченню максимально прозорого надання банкам послуг з інкасації, оброблення та зберігання готівки юридичними особами (небанківськими установами). 

Читайте також: Нацбанк залишив незмінним прогноз інфляції на 2018-2020 роки

Проект змін розроблений з метою: уточнення вимог до фінансового стану юридичної особи, конкретизації вимог до ділової репутації юридичної особи, її керівників, власників істотної участі в ній та керівника підрозділу інкасації, встановлення порядку подання відомостей про структуру власності юридичної особи, тощо.

Як відомо, Національним банком України уже видано вісім ліцензій на надання банкам послуг з інкасації - ТОВ "СІТ Сек'юриті", ТОВ "Український сервіс інкасації", ТОВ "Перша інкасаторська компанія",  ТОВ “О-Мега”, ТОВ "Агентство комплексної безпеки - охоронна фірма", ТОВ "Діамант Сек'юриті"; ТОВ "Панорама Прикарпаття" та ПП "Комсервіс-Безпека".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-