НБУ оцінив вітчизняні кошти, що надійшли в Україну як прямі іноземні інвестиції

НБУ оцінив вітчизняні кошти, що надійшли в Україну як прямі іноземні інвестиції

Укрінформ
У Національному банку оцінили обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ), здійснених за рахунок коштів вітчизняного походження у 2010-2017 роки. Так за результатами аналізу обсяг ПІІ, в яких кінцевим контролюючим інвестором є резидент, оцінено у 7,9 млрд дол. США.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

«Національний банк оцінив обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ), здійснених за рахунок коштів вітчизняного походження у 2010-2017 роки. Мова про так звані round tripping інвестиції - явище, яке означає виведення резидентами за кордон коштів, які потім повертаються в країну у вигляді ПІІ. За результатами аналізу обсяги ПІІ, в яких кінцевим контролюючим інвестором є резидент, оцінено у 7,9 млрд дол. США, що становить 22% від загального обсягу притоку прямих іноземних інвестицій в Україну за цей період (35,9 млрд дол. США)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У НБУ назвали основні недоліки у діяльності обмінників

У НБУ зазначають, що понад 80% таких інвестицій було спрямовано до підприємств реального сектору. Основними країнами, через які здійснювалось таке інвестування, були Кіпр (близько половини від загального обсягу таких інвестицій), Нідерланди, Швейцарія та Австрія.̃

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-