Нафта дешевшає через дані про збільшення запасів у США

Нафта дешевшає через дані про збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер знижуються на фоні даних Міненерго США про тижневе зростання запасів сировини в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,18% - до 72,77 долара за барель, вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,12% - до 67,67 долара за барель.

У четвер інвестори відіграють нову статистику щодо запасів нафти в США. Напередодні ввечері Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за попередній тиждень зросли на 5,8 мільйона барелів, або на 1,4%, до 411,1 мільйона барелів, хоча аналітики очікували їх зниження.

При цьому, як відзначають аналітики OANDA, думку яких наводить агентство Рейтер, тимчасово обмежити розпродажі на сировинному ринку допомагають дані про запаси бензину в США, які за тиждень скоротилися на 3,2 мільйона барелів, або на 1,3%, — до 235,8 мільйона барелів. Аналітики очікували зменшення показника на 0,04 мільйона барелів.

Читайте також: “Газові переговори” в Берліні: українську ГТС ховати рано

Крім того, учасники торгів звернули уваги на повідомлення від ОПЕК про те, що країни ОПЕК+ у червні виконали угоду про скорочення видобутку нафти на 121%. У травні рівень виконання угоди ОПЕК+ становив 152%.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 72,67 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 73,06 долара за барель, що на 16 центів вище рівня закриття торгів ($72,90).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-