Держрезерв цьогоріч планує взяти на зберігання понад 600 тисяч тонн зерна

Держрезерв цьогоріч планує взяти на зберігання понад 600 тисяч тонн зерна

Укрінформ
Аграрні підприємства системи Держрезерву 2018 року планують взяти на відповідальне зберігання понад 600 тисяч тонн зерна нового врожаю.  

Про це повідомляє Державне агентство резерву України.

"Слід зазначити, що загалом всі підприємства, що формують аграрний напрям Держрезерву, цьогоріч планують поповнити свої потужності на понад 600 тис. тонн зерна", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Куліндорівський КХП з початку маркетингового сезону 2018/2019 уже прийняв на зберігання 40 тис. тонн зерна нового врожаю. За словами генерального директора ДП «Куліндорівський КХП» Володимира Березняка, 29 тис. тонн із загального прийнятого обсягу - це пшениця, решта 11 тис. тонн - ячмінь.

У минулому маркетинговому сезоні 2017/2018 обсяг прийнятого на зберігання на цьому підприємстві зерна ранніх культур перевищив 80 тис. тонн, зазначають у відомстві.

Читайте також: Поголів'я свиней в Україні за півроку зросло майже на півмільйона - експерти

Як раніше повідомляв голова Держрезерву Вадим Мосійчук, з початком жнив Держрезерв планує закупівлі зерна пшениці 2 і 3 класу нового врожаю 2018 року по всіх 10 агропідприємствах системи Держрезерву для закладання на потреби держави в обсязі до 40 тис. тонн. Наразі вже оголошено перші тендери на закупівлю.

Фото: сайт Держрезерву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-