Нафтогаз заявляє, що менеджмент НАК отримав ще не всю премію

Нафтогаз заявляє, що менеджмент НАК отримав ще не всю премію

Укрінформ
Менеджмент НАК "Нафтогаз України" отримав $20,7 млн премій за вже отриману частину коштів, виграних українською компанією за результатами рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це написав Нафтогаз у Facebook.

"За транзитним контрактом Нафтогаз виграв близько $4,7 млрд. Це на додачу до рахунків на $56 млрд, які ми завдяки результату арбітражу спустили в шредер. Роз‘яснюємо, за що були виплачені премії у травні: за вже отриману частину виграшу. Арбітри зарахували нам понад $2 млрд компенсації в рахунок оплати газу, який ми вже отримали від Газпрому. Саме ця сума відображена у звітності за 2017 рік, з неї сплачені податки. Саме з цієї суми 1% за рішенням наглядової ради був направлений на премії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що решта суми премій мала б бути виплачена після отримання залишку суми.

"Щодо решти виграшу, заради якої ми зараз арештовуємо активи Газпрому в різних юрисдикціях, що так муляє росіян, що навіть їхній президент запропонував домовлятися, а Газпрому довелося скасувати випуск євробондів, - то за це ніяких премій Нафтогаз не виплачував", - зазначили у Нафтогазі.

Читайте також: Кабмін заборонив виплачувати винагороди й бонуси в держкомпаніях

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Кабінет міністрів України заборонив виплати премій і винагород менеджерам державних компаній.

Раніше наглядова рада НАК "Нафтогаз України" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським Газпромом. Розмір премії становить 1% від суми виграшу за транзитним контрактом - $45,6 млн. Наразі з цієї суми сплачено $20 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-