Нафта Brent подорожчала після обвалу напередодні

Нафта Brent подорожчала після обвалу напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок відновили різноспрямовані зміни після вчорашнього падіння, пов'язаного з побоюваннями збільшення постачання на світовий ринок.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вересневий ф'ючерс на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчав на $0,26 (0,36) - до $72,10 за барель. Котирування WTI з постачанням у серпні на електронних торгах Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зменшилося на 8 центів (0,12%) - до $67,98 за барель.

За підсумками торгів 16 липня вартість вересневого контракту на нафту марки Brent на біржі ICE Futures в Лондоні обвалилася на $3,49 (4,63%) і становила $71,84 за барель. Серпневий ф'ючерс на WTI на Нью-йоркській товарній біржі NYMEX рухнув на $2,95 (4,15%) - до $68,06 за барель. Brent завершив торги на найнижчій позначці з 17 квітня, WTI - на мінімумі за 3 тижні.

Сьогодні нафтові ціни відновили різноспрямовані зміни після вчорашнього падіння, пов'язаного з побоюваннями збільшення поставок на світовий ринок. Позитивно впливають на настрої інвесторів очікування подальшого скорочення комерційних запасів нафти в США, які вже знаходяться на мінімумі з 2015 року.

Запаси нафти в США впали минулого тижня на 3,05 млн барелів після скорочення більш ніж на 12 млн барелів на тиждень раніше, прогнозують експерти, опитані агентством Bloomberg.

У Лівії поновилися обмеження видобутку на найбільшому нафтовому родовищі.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі ознак зростання пропозицій на світових ринках

Разом із тим інвесторів тривожать такі чинники, як збільшення експорту нафти з Саудівської Аравії, потенційне вивільнення частини стратегічного нафтового резерву США і напруженість у торгових відносинах Вашингтона з іншими країнами.

За оцінками аналітиків Goldman Sachs, політичні рішення США підстьобнуть волатильність нафтових цін. Brent залишатиметься в діапазоні $70-80 за барель і спробує знову піднятися вище $80 за барель, але не в літні місяці, а ближче до кінця року. Через коливання поставок з Лівії, Саудівської Аравії і Ірану світовий ринок у серпні може зіткнутися з надміром пропозиції нафти у розмірі 300 тис. барелів на добу (б/д), тоді як у червні фіксувався дефіцит близько 500 тис. б/д, зазначають експерти.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 71,72 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 71,95 долара за барель, що на 11 центів вище за рівень закриття торгів ($71,84).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-