Рада урегулювала належне фінансування держсектору вугільної галузі

Рада урегулювала належне фінансування держсектору вугільної галузі

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі".

За ухвалення проекту закону №8362 за основу та в цілому з техніко-юридичними поправками проголосували 261 народний депутат при мінімально необхідній кількості в 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі» було розроблено з метою підтримки вугільної промисловості України до моменту завершення процесу її реформування.

Його завданням є забезпечення належного функціонування вугледобувних підприємств та забезпечення теплових станцій України енергетичними ресурсами у вигляді вугільної продукції за рахунок власних видобутих корисних копалин.

Читайте також: Прем'єр назвав пріоритет для наступної сесії Ради

Законопроектом пропонувалося збільшити видатки держбюджету на 2018 рік за бюджетною програмою (КПКВК) 1101590 «Здійснення заходів із забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування державного сектору вугільної промисловості» на 2 800,0 млн грн. Але під час обговорення співавтор закону - народний депутат Михайло Бондар уточнив, що ця сума може бути зменшена до 1,4 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-