ЄБРР надасть кредит Київському картонно-паперовому комбінату

ЄБРР надасть кредит Київському картонно-паперовому комбінату

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку надасть 7-річний кредит на 10 мільйонів євро Київському картонно-паперовому комбінату на модернізацію задля скорочення викидів CO2.

Про це йдеться в прес-релізі ЄБРР, що є в розпорядженні Укрінформу.

«7-річний кредит на суму 10 млн євро (надається - ред.) для провідного українського виробника картону, гофротари та  паперової продукції. Проект відповідає Директиві ЄС щодо найкращих доступних технологій виробництва целюлози, паперу та картону. Скорочення викидів CO2-еквіваленту сягне 11 тис. тонн на рік», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що придбання башмачного преса для сушіння картону дозволить ККПК зменшити використання пари, збільшити обсяги виробництва та підвищити якість крейдованого картону. Заміна насосів зменшить споживання електроенергії удвічі. Очікується, що сукупна економія сягне до 2 млн євро на рік.

У рамках проекту будуть придбані нові конвертерні та пакувальні лінії, які дозволять компанії розширити асортимент товарів, розпочавши виробництво нової паперової продукції, призначеної для використання в офісах, готелях, школах та аеропортах. Це також допоможе ККПК збільшити обсяги продажів на внутрішньому та зовнішніх ринках, у тому числі в ЄС. 

Читайте також: ЄБРР і FAO назвали українські овочі і фрукти з найбільшим експортним потенціалом

Комбінат також модернізує своє обладнання для переробки макулатури, що дозволить підвищити якість та знизити собівартість виробництва картону. Ці вдосконалення дозволять переробляти макулатуру до чотирьох разів. 

"Відповідний виробничий цикл стане першим у країні, який відповідатиме принципам ресурсо- та енергоефективності, що діють в ЄС", - зазначається у прес-релізі.

Як відомо, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання майже 12,1 млрд євро в рамках близько 400 проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-