Підприємства Одещини цьогоріч експортували до ЄС майже третину своєї продукції

Підприємства Одещини цьогоріч експортували до ЄС майже третину своєї продукції

Укрінформ
За підсумками роботи у першому півріччі 2018 року, частка експорту продукції, яку випускають підприємства Одеської області й відправляють до країн Євросоюзу, становить 29% обсягу експорту товарів. 

Про це заявив сьогодні голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов на міжнародному бізнес-форумі з питань технічного регулювання "Роль стандартів і технічних регламентів для забезпечення сталого розвитку економіки України в умовах глобалізації", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо вельми актуальною тему форуму, оскільки завдання прискореного розвитку економіки є ключовим у нашій діяльності. Причому, нарощення експорту продукції одеських підприємств є одним з найважливіших показників. Позитивне сальдо за 2017 рік склало 582 мільйони доларів, і в першу чергу зростає частка експорту продукції до країн Євросоюзу - станом на липень 2018 року ця частка становить 29 відсотків усього обсягу експорту товарів і  займає перше місце. Подальше збільшення цієї частки ми пов'язуємо з ширшим запровадженням сучасних технічних регламентів і стандартів, необхідно забезпечувати їх гармонізацію з вимогами відповідних структур Євросоюзу", - зазначив Степанов.

Завдяки координації зусиль з фахівцями держпідприємства "Одесастандартметрологія", уточнив очільник ОДА, уже здійснено добровільну сертифікацію на відповідність вимогам двох тисяч стандартів, які діють в ЄС.

За словами Степанова, Одещина зараз має чим пишатися у сфері економіки, оскільки вийшла на перше місце за темпами росту промислового виробництва, посіла друге місце за обсягами будівництва, третє місце - за індексом будівельної продукції.

"Так само зростають обсяги капітальних інвестицій: торік їх обсяги досягли 20 мільярдів гривень, відремонтовано 259 кілометрів автодоріг, розпочали будівництво злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту", - зазначив Степанов.

Читайте також: Бізнес закликав до 20 липня розблокувати транш МВФ для України

В області очікують напрацювань учасників форуму впровадження нових стандартів і забезпечення конкурентоздатності чимраз більшої кількості підприємств і сподіваються їх отримати також у вигляді рекомендацій учасників міжнародного форуму, додав очільник ОДА.

Варто зазначити, що панельні дискусії на форумі тривають за трьома напрямками: "Стандарти для конкурентоспроможності та сталого розвитку", "Метрологія для розвитку технологій", "Механізми подолання технічних бар'єрів у торгівлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-