Торгова війна: У Трампа підготували нове підвищення тарифів на імпорт з Китаю

Торгова війна: У Трампа підготували нове підвищення тарифів на імпорт з Китаю

Укрінформ
Адміністрація Білого дому підготувала чергову хвилю підвищення тарифів на імпортовану в США продукцію з Китаю, яка ще більше загострює протистояння між двома країнами.

Про це повідомило в вівторок центральне американське видання Politico.

"Адміністрація Трампа підготувала список товарів, що імпортуються з Китаю на суму $200 млрд, які потраплять під 10-відсоткові тарифи, посилюючи й так напружену торговельну війну між двома найбільшими економіками світу", - йдеться в повідомленні.

Високопоставлені посадовці в адміністрації заявили, що офіс торговельного представника США оприлюднить список нових тарифів пізніше. Таким чином, США посилюють тиск після того, як минулого тижня був запроваджений 25-відсотковий тариф на китайські товари на суму $34 мдрд.

Читайте також: Митна війна: Пекін дзеркально відповів Вашингтону

Китай тоді відреагував негайно, ввівши додаткові тарифи на сільськогосподарську продукцію зі США, зокрема, на сою, бавовну, рис, сорго, яловичину, свинину, молочні продукти, горіхи та іншу продукцію.

Минулого місяця президент Дональд Трамп віддав розпорядження торговим представникам підготувати список китайських товарів на загальну суму $200 млрд, для запровадження 10-відсоткових тарифів після того, як Пекін обіцяв відреагувати у відповідь на дії адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-