На цьому тижні долар зросте - експерти

На цьому тижні долар зросте - експерти

Укрінформ
Цього тижня очікується незначне зростання курсу долара, безготівковий долар торгуватиметься поблизу 26,3 грн, а готівковий долар у банках - близько 26,2/26,4 грн.

Про це йдеться у щотижневому прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"На початку цього тижня ми очікуємо зовсім незначного зростання курсу долара. Безготівковий долар торгуватиметься за тиждень поблизу 26,3 грн, а готівковий долар в банках торгуватиметься близько 26,2/26,4 грн", - йдеться у повідомленні.

В Альпарі відзначають, що минулого тижня курс долара до гривні на різних сегментах змінився різноспрямовано. Офіційний курс ледь помітно знизився, на інших сегментах - зріс на 0,1-0,2%.

Так, з минулого понеділка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,33 грн до 26,32 грн, або менш ніж на 0,1%. Середньовиважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за той самий час зріс з 26,23 грн до 26,26 грн, або на 0,1%. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень зросли з 26,03/26,28 до 26,10/26,34. Таким чином, і покупка, і продаж зросли на 0,2%. При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою знизився з 1,0% до 0,9%.

 У понеділок, 9 липня, набуло чинності рішення Євросоюзу про виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги. Передбачається, що ЄС надасть кошти у формі позик - двома траншами, наголошують в Альпарі.

Читайте також: Експерти сказали, яким буде долар у липні

Програма підтримки розрахована на два з половиною роки. Метою допомоги є підтримка макрофінансової стабільності та прогресу реформ в Україні.

Тепер, згідно з процедурою, уряд України та Єврокомісія мають підписати меморандум про взаєморозуміння щодо умов надання кредитів макрофінансової допомоги. Досягнуті домовленості ще має ратифікувати Верховна Рада України. Серед умов європейська сторона висуває продовження політичних та економічних реформ в Україні, утвердження демократії, верховенства права, прав людини, а також боротьбу з корупцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-