ЄБРР і FAO назвали українські овочі і фрукти з найбільшим експортним потенціалом

ЄБРР і FAO назвали українські овочі і фрукти з найбільшим експортним потенціалом

Укрінформ
Європейський банк реконструкції і розвитку та Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) склали рейтинг плодоовочевої продукції України з найбільшим експортним потенціалом. 

Відповідні матеріали передано в розпорядження Укрінформу.

"Заморожена малина, заморожена ожина, лущений волоський горіх, тепличні томати, лохина, нелущений волоський горіх, суниця садова заморожена, черешня, огірки тепличні, часник, броколі заморожена, цвітна капуста заморожена та яблука увійшли до ТОП-10", - йдеться в повідомленні.

Процес ідентифікації продуктів з найбільшим потенціалом для експорту з України проводився у ході рейтингової оцінки основних категорій овочів і фруктів, які можуть вирощуватися в умовах України. В рамках рейтингового аналізу кожна з категорій отримувала певну кількість балів за такими критеріями:

- рівень технологій вирощування в Україні (порівняння врожайності в професійних господарствах України з урожайністю в країнах, які є світовими лідерами на ринку);

- кліматичні переваги;

- питома вага витрат на робочу силу (на основі опитування ключових учасників ринку);

- транспортабельність продукції;

- досвід експорту з України (на основі даних Митної служби України);

- зростання внутрішнього ринку (на основі ринкового аналізу галузі);

- відношення транспортних витрат до собівартості виробництва (на основі опитування ключових учасників ринку);

- зростання світового ринку та його ємність (на основі даних міжнародної ринкової статистики).

Читайте також: Гройсман сказав, хто виграє від здешевшання агротехніки

Крім того, по кожній з категорії продукції добиралися 50 країн, що демонстрували або найбільші обсяги імпорту продукції в 2012-2016 роках, або найшвидші темпи їх зростання у той же період.

До першої трійки увійшли Німеччина, Нідерланди та Об’єднане Королівство. За ними до першої десятки потенційних імпортерів української плодоовочевої продукції увійшли Бельгія, Франція, Австрія, Канада, Італія, Швеція та Польща. До п'ятнадцятки потрапили ОАЄ, США, Білорусь, Литва та Швейцарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-