Нафта дорожчає через очікування збоїв поставок з Лівії та Канади

Нафта дорожчає через очікування збоїв поставок з Лівії та Канади

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок підвищуються, попри зростання бурової активності в США, на очікуваннях порушень у графіку поставок цієї сировини з Лівії і Канади.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,47% - до 77,47 долара за барель, серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,43% - до 74,14 долара за барель.

"Збої у поставках з Лівії і Канади в найближчому майбутньому чинитимуть тиск на ціни", — вважають аналітики ANZ, чию думку наводить агентство Рейтер.

Минулого понеділка Національна лівійська компанія NOC оголосила форс-мажор через блокування відвантаження сировини з портів Зуетіне і Харіге. NOC також попередила, що видобуток нафти в Лівії може впасти на 850 тисяч барелів на добу, якщо блокада східних портів продовжиться.

Також раніше стало відомо, що канадське підприємство Syncrude, яке виробляло (шляхом очищення від грунту, піску і води) до 360 тисяч барелів нафти на добу, через аварію буде закрито на ремонт щонайменше до кінця липня.

При цьому незначний тиск на котирування чинять дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE), оприлюднені в п'ятницю. За тиждень, що завершився 6 липня, загальне число нафтових бурових установок у США зросло на п'ять штук, або на 0,6% — до 863 одиниць.

Читайте також: Іран хоче, аби "ядерні країни" компенсували збитки від санкцій США

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,08 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($77,11).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-